Nuttige links

TRAXIO (Federauto)

TRAXIO (vroeger FEDERAUTO) is de Confederatie van de Autohandel en –reparatie en van de Aanverwante Sectoren en groepeert 16 groeperingen die actief zijn in vijf verschillende sectoren.

Fevar

De vereniging heeft tot doel het bevorderen van een legaal, economisch en milieu-hygiënisch verantwoorde verwijdering en/of recyclage van autowrakken door daarvoor uitgeruste bedrijven.

Febiac

FEBIAC vzw is de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie. Ze vertegenwoordigt de constructeurs en invoerders van de vervoermiddelen op de weg (personenwagens, bedrijfsvoertuigen, gemotoriseerde tweewielers, fietsen) en hun toeleveranciers in België; en dit op Europees, internationaal, federaal en regionaal niveau.

Carpass

CAR-PASS v.z.w. is de vereniging met een wettelijke opdracht van algemeen belang die streeft naar de bescherming van de koper en een eerlijke handel in de sector van de occasievoertuigen door de bestrijding van de fraude met de kilometerteller.

Goca

Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs.

Fedover

Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer

Rectyre

De v.z.w. RECYTYRE is de afvalbeheersorganisatie voor afvalbanden die op 9 februari 1998 werd opgericht door de bandenfabrikanten en invoerders samen met een aantal groeperingen vertegenwoordigd binnen FEDERAUTO.

Febelauto

De organisatie die de belangen coördineert van iedereen die betrokken is bij de verwerking van autowrakken. Febelauto streeft ernaar - onder meer door preventie - de impact op het leefmilieu van de verwerking van autowrakken zoveel mogelijk te beperken.

Bebat

De vzw BEBAT is actief sedert 1.1.96 en heeft tot doel alle types gebruikte accu's en batterijen te verzamelen om ze opnieuw een nuttige toepassing te geven.

Recybat

RECYBAT is het beheersorganisme dat tot doel heeft namens en voor rekening van zijn leden, de producenten of invoerders van autobatterijen of –accu’s, de aanvaardingsplicht uit te voeren voor afgedankte autobatterijen of –accu’s zoals voorzien in de gewestelijke reglementeringen en in de milieubeleidsovereenkomsten die met de drie gewesten gesloten werden.

Ovam

Deze website van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) wil samen met u streven naar minder afval en een propere bodem in Vlaanderen.

Valorlub

Beheersorganisme voor de aanvaardingsplicht van gebruikte olie.

Sergoyne

Sergoyne diagnostics is een diagnose- en opleidingscentrum, bij ons vind je alles om tot de snelste diagnose te komen. Van airco toestellen tot herstelling van stuurdozen. Het is onze missie om garage bedrijven te voorzien in technische ondersteuning door hot-line assistentie, moderne diagnose apparatuur en trainingen op ieders niveau. Dit alles om ervoor te zorgen dat zij kwalitatief werk kunnen afleveren en hun bedrijf kunnen laten groeien.